Geen producten in je winkelmand

Museum Zaanse Tijd

Het museum staat op de Zaanse Schans, aan het begin van het meest pittoreske straatje van dit gebied. Het zit in een oude ondernemerswoning uit Assendelft, die in 1976 op de Zaanse Schans heropgebouwd is. Het pand heeft een sfeervol authentiek interieur, waarin onze collectie Zaanse en Nederlandse uurwerken fraai tot zijn recht komt. Wij laten u graag kennismaken met dit erfgoed!

De Zaanse Schans

Wie op de Zaanse Schans om zich heen kijkt, ziet geschiedenis. Een gevoel van nostalgie, nee sterker, heimwee bekruipt u bij het zien van de houten gevels, de knijpraampjes en de lage deuren. Hier liggen eeuwenlange herinneringen als voetstappen van het verleden in elk vertrek beklonken. Honderden jaren geleden werd al binnen deze muren geslapen, gekookt, gelachen, gehuild, liefgehad, gewerkt, geruzied, geboren en gestorven. De Zaanse Schans leeft nog steeds, want in alle panden wordt gewerkt of gewoond.

Het museum bevindt zich op een unieke plaats: De Zaanse Schans. Ontdek naast ons museum veel meer over de historische Zaanse woon-en werkcultuur.

Met de Museumkaart, I Amsterdam City Card en Zaanse Schans Card heeft u vrij toegang tot ons museum!

Onze collectie bestaat ondermeer uit een grote verzameling traditionele Zaanse klokken. 

Neem een kijkje in ons Virtueel Museum om informatie te krijgen over onze hele collectie.

Museum Zaanse Tijd

Kalverringdijk 3
Zaanse Schans 
1509 BT Zaandam
075 – 61 797 69

Gratis te bezoeken voor Museumkaarthouders.